متنا

تعمیردرایو دلتا

تعمیر نمایشگر صنعتی دلتا DELTA

تعمیر درایو دلتا

برند دلتا یکی ازقدرتمندترین برندها در زمینه درایو و سرور درایو است که به خوبی در صنعت ایران جا افتاده و جای خود را بین سایر رقبا داخلی و خارجی باز کرده است. در سال های اخیر برند دلتا با توجه به کیفیت، سرعت و قیمت مناسب جایگزین خیلی خوبی برای برندهای اروپایی محسوب می شود. امروزه با در نظر گرفتن نیاز و استفاده گسترده از درایوهای دلتا در کاربردهای مختلف مثل آسانسور، بالابر، فن و پمپ و… از لحاظ قطعات یدکی و استاندارد بودن طراحی، جزء درایوهای خوش تعمیر محسوب می شود. برند دلتا ساخت کشور تایوان است.

قیمت درایوهای دلتا

درایوهای دلتا از لحاظ قیمت از برندهای چینی و ایرانی گرانتر می باشند ولی در مقایسه با برندهای اروپایی مثل زیمنس، abb و … قیمت بسیار مناسبتری دارند؛ با توجه به قابلیت های نرم افزاری و کنترلی فوق العاده این محصول، بخصوص هماهنگی خاصی که با plc های دلتا دارند می توان آن ها را به درایوهای با قیمت متوسط ولی کارایی بالا در نظر گرفت.

هزینه تعمیر درایو دلتا

هزینه تعمیر درایو دلتا بسته به نوع خرابی ، قطعات و بردهای مورد نیاز ،توان دستگاه، و زمانی که جهت انجام تعمیرات صرف می شود متغییر است. بطور کلی برای درایوها با توان متوسط 5.5 تا 45 کیلووات، هزینه تعمیرات به همراه جنس نباید بیشتر از 30 درصد قیمت دستگاه شود. در غیر اینصورت به هیچ وجه تعمیرات توجیه ندارد و منطقی است که دستگاه تعویض گردد مگر در شرایط خاص.

منظور از شرایط خاص، وضعیتی است که بدلیل زمان سفارش گذاری یا تنظیمات موجود روی دستگاه باید دستگاه تعمیر شود ولی به دلیل نداشتن زمان کافی مجاز به تعویض دستگاه نیستیم.

مدلهای مختلف درایو دلتا

Delta b

درایوهای دلتا جهت کاربردهای متفاوت قابلیت های مختلفی مثل کنترل pid، کنترل حلقه بسته و باز، مدهای کنترلی v/f و وکتور را دارد.

Delta c2000

این محصول جزو سری قدرتی و اصطلاحا سنگین کار درایوهای دلتا است که در زمان هایی که نیاز است موتور زیر بار استارت شود قابلیت استفاده دارد مثل کاربرد جرثقیل ، تاورکرین، بالابر، دستگاه های تزریق پلاستیک و پرس.

از جمله قابلیت های جذاب این درایو، توانایی کنترل پوزیشن موتور است که در اصل یک کنترل (نه در حد سرور ولی نزدیک به سرور) رامی تواند به کاربر ارائه دهد.

Delta m

یک گشتاور ثابت با قیمتی مناسب در حد درایوهای چینی یک انتخاب خوب برای جاهایی که موتور کوچک داریم دستگاه ها در صنایع نساجی، صنایع غذایی و… علاقمند به استفاده از این درایو می باشند .

Delta EL

کاربری فن و پمپ جهت توان پایین است؛ حداکثر تا 3.7 کیلو وات یعنی عموما جاهایی که نیاز به یک فن یا پمپ با دور ثابت و قابلیت های کنترلی زیاد نیاز نداریم، این درایو بصرفه است تا در هزینه ها صرفه جویی شود.

لیست خطاهای درایو دلتا

خطا توضیح

OC افزایش جریان

OCC حفاظت IGBT مربوط به برد کنترل

OV خطای اضافه ولتاژ باس DC

OH دمای مربوط به درایو بالا رفته

LV ولتاژ باس DC کم شده است.

OL اضافه بار

OI1 خطای اضافه بار الکتریکی درایو

OI2 اضافه بار موتور

CE خطای ارتباطی

OCA اضافه جریان در زمان شیب افزایشی

OCD اضافه جریان در زمان شیب کاهشی

OCN اضافه جریان در حالت ثابت

EF ترمینال خروجی EF-GND

EF1 توقف اضطراری

تعمیر درایو دلتا

یک درایو از بخشهای زیر تشکیل شده است:

1.واحد تغذیه

قسمت تغذیه درایو وظیفه تامین ولتاژ های مورد نیاز برای برد کنترل را بر عهده دارد، در صورت آسیب دیدن قسمت تغذیه برد کنترل و به تبع آن قسمت قدرت، کار خود را به درستی انجام نخواهد داد. در ساده‌ترین حالت بروز ایراد، برد تغذیه درایور روشن نخواهد شد. در واقع یکی از مهمترین علائم خرابی برد تغذیه این است که پنل درایو روشن نمی شود. خرابی برد تغذیه می تواند ناشی از نوسانات ولتاژ ورودی و قطع برق قطع و وصل ولتاژ ورودی باشد. دلیل دیگر ایراد برد، تغذیه آلودگی برد می باشد. آلودگی می تواند باعث ایجاد نشتی جریان در بین پایه های قطعات الکترونیکی باشد و به مرور زمان موجب فرسایش و آسیب دیدن قطعات شود.

2.برد فرمان یا برد کنترل درایو

ایراد های مربوط به برد کنترل درایو ایراد هایی هستند که اگر به میکروکنترلر آسیب رسیده باشد باید برد کنترل تعویض گردد تا بتوانیم درایو را تعمیر کنیم در مواردی که برد کنترل آسیب جدی ندیده باشد می توانیم تعمیر نماییم.

شامل سه قسمت عمده است:

ورودی ها و خروجی ها

CPU

فیدبک ها مثل انکودر و…

3.بلوک قدرت

وظیفه تبدیل ولتاژ ورودی AC به ولتاژ DC که اصطلاحاً به آن باس DC می گویند و همچنین تبدیل ولتاژ مورد نیاز DC به AC برای موتور برعهده برد قدرت می باشد.

در واقع برد پاور ولتاژ و فرکانس مورد نیاز جهت حرکت با کیفیت و کنترل شده موتور را تضمین می کند همچنین وظیفه حفاظت از موتور در مقابل اضافه ولتاژ اضافه بار و ایرادهای شایع موتور را بر عهده دارد.

برد پاور با گرفتن سیگنالهای مورد نیاز از برد کنترل توانایی ایجاد مدهای کنترلی برای کنترل بهینه موتور را دارد.

ایراد های شایع که برد پاور را تهدید می کند نوسانات ولتاژ ورودی، آلودگی های روی برد، رطوبت و اتصالی روی موتور می باشد.

IGBT به عنوان قلب دستگاه بیشترین میزان خرابی را دارد. نکته بسیار مهم با توجه به هزینه بالای IGBT تشخیص درست دلیل خرابی می باشد. تا نیاز به تعویض مجدد IGBT و سایر برندها و قطعات نباشد و مشتری بتواند با کمترین هزینه درایو خود را با کیفیت بالا استفاده کند.

بلوک قدرت شامل سه قیمت عمده است:

پل دیودی

IGBT و متعلقات آن

قسمت سوئیچینگ درایو

یک تعمیرکار باید ابتدا روی تک تک قسمت های گفته شده، به صورت مجزا هم تست سرد و هم تست گرم انجام دهد.

نکته مهم در تعمیر درایو پیدا کردن قطعات سوخته نیست بلکه باید حتماً علت خرابی مشخص گردد چرا که صرفاً تعویض قطعات ممکن است باعث دوباره خراب شدن درایو شود بنابراین در قدم اول تشخیص عیب بسیار مهم است با توجه به اینکه درایوها شامل قطعات بسیار گران قیمت هستند سعی و خطا در تعمیرات درایو ممکن است هم برای تعمیرکار و هم برای مشتری گران تمام شود چه بسا درایو تعمیری دیگر قابل تعمیر نباشد.

بسیار پیش آمده که یک تعمیرکار با توجه به تجربه اندک خود باعث خرابی بیشتر دستگاه شده است به طوری که دستگاه دیگر قابل تعمیر نبوده؛ بنابراین مشتری مجبور به خرید مجدد دستگاه می شود.

در دوره های عملی و کارگاهی مرکز تعمیرات و نگهداری ایران شرکت کنندگان با روشهای درست عیب یابی و تعمیرات درایو و اینورتر آشنا می شوند تا بتوانند در ابتدا عیب یابی دقیق و در ادامه خرید قطعات مورد نیاز از منابع مورد اعتماد را انجام دهند و در نهایت درایو را تعمیر و تست نمایند.

لازم به ذکر است تست و تعمیر درایو در مرکز تعمیرات و نگهداری ایران در دو مرحله یعنی هم در کارگاه فنی متنا و هم در کارخانه در حضور مشتری انجام می گیرد و همچنین در صورت تعمیر نشدن درایو کلیه هزینه به مشتری عودت میگردد.

در واقع تعمیرات در مرکز تعمیرات و نگهداری ایران به صورت تضمینی دارای گارانتی و مهلت تست است.

جهت دریافت مشاوره رایگان در خصوص تعمیرات درایو های دلتا و سایر انواع درایو و اینورتر همچون تعمیر درایو sew زیمنس می توانید با شماره تماس های مرکز تعمیرات و نگهداری ایران تماس بگیرید.

ثبت دیدگاه
هنوز هیچ دیدگاهی برای این مقاله ثبت نشده
به این مطلب امتیاز بدهید